Súd v procese s Mikulášom Č. zastavil stíhanie Karla Szatmáriho

30.05.2006 Prešov

Prešov 30. mája (TASR) - Prešovský Okresný súd zastavil trestné stíhanie Karla Szatmáriho, ktorý bol obžalovaný v súdnom procese s údajným bossom banskobystr...
Prešov 30. mája (TASR) - Prešovský Okresný súd zastavil trestné stíhanie Karla Szatmáriho, ktorý bol obžalovaný v súdnom procese s údajným bossom banskobystrického podsvetia Mikulášom Č.

Predsedníčka senátu na dnešnom zasadnutí zadokumentovala originál úmrtného listu Szatmáriho, ktorý si senát vyžiadal z komárňanskej matriky. Szatmári zomrel 22. apríla 2006 vo veku 40 rokov.
Podľa obžaloby Krajskej prokuratúry v Trenčíne mal sa Szatmári spolu s Mikulášom Č. a ďalšími obžalovanými zúčastniť na dokonanej vražde Petra Klešča a pokusu vraždy Jozefa Holuba 1. októbra 1997 v Košiciach. Okrem toho mal sa dopustiť ešte dvoch trestných činov - porušovania domovej slobody a nedovoleného ozbrojovania.
Zostali tak štyria obžalovaní, pričom štvrtý Alexander H. , známy v podsvetí ako Šani, sa od začiatku na procese nezúčastňuje. Súd vylúčil jeho trestnú vec na samostatné konanie o dohode o vine a treste, keďže v prípravnom konaní začal svedčiť proti Mikulášovi Č. Ako predsedníčka senátu dnes oznámila, nemá ešte informáciu o tom, či k dohode došlo. Alexander H. má však vypovedať ako svedok, v prvý termín v utorok 23. mája sa nedostavil.
Pred senátom dnes vypovedali traja svedkovia, jednak o povahe Alexandra H. , keďže obžalovaní a obhajcovia sa o ňom už počas tohto procesu vyjadrili, že je nedôveryhodný a jednak o okolnostiach streľby v Holubovom byte. Vypovedala aj vdova po vodcovi jednej z vtedajších skupín v košickom podsvetí Karolovi Kolárikovi. Krstným otcom jej dieťaťa, ktoré sa v roku 1997 narodilo, je práve Mikuláš Č. Pred senátom tvrdila, že si nepamätá, aby v septembri 1997 bol jej nepriamy príbuzný na návšteve u nich. Krajského policajného vyšetrovateľa z Košíc, ktorý konal v prípade Kleščovej vraždy, si ako svedka vyžiadala obhajoba, pretože podľa jej názoru boli nezrovnalosti medzi tým, čo bolo v uznesení z obhliadky miesta činu hneď po streľbe a tým, čo tvrdí obžaloba. Výsluch vyšetrovateľa sa však napokon sústredil na konanie ženy, ktorá s Kleščom a Holubom bola v tom čase na izbe a doteraz i napriek predvolaniu sa pred senát nedostavila. Podľa vyšetrovateľa neuviedla, že by spoznala páchateľov a nevedela ani ich presný počet.
 

Vyberte región

mark